Tre håndstrøgne mursten i grå nuancer

Brick - håndstrøgne

 

De håndstrøgne mursten fra Egernsund Wienerberger kommer i en vifte af farver og udtryk fra sart gylden til ekspressiv rød. De håndstrøgne mursten kan med fordel mikses og matches for enten at skabe kontrast eller for et afdæmpet udtryk tone-i-tone. 

Murstensstakkene på billedet er i rækkefølge: EW3781 Havholm,  EW3782 Sundkrog og EW3780 Kronløb.

 

De rustikke håndstrøgne mursten får deres rå udtryk og nuancerede farvespil gennem en helt særlig produktionsproces, hvor der bruges sand til at få leret til at slippe formen. Sandet kan være fint eller grovere og i forskellige farver udover sand også kan være tilføjet farvepigmenter. Traditionelt blev leret kastet ned i træforme med håndkraft, deraf navnet håndstrøgne mursten, men i dag er det maskiner, der presser det meget bløde ler ned i formen.

Sand og farver favner det bløde ler og skaber den håndstrøgne murstens rustikke overflade og levende farvenuancering. Murstenen brændes ved høje temperaturer, og magien opstår – en produktionsmetode som har være brugt i over 200 år.

   

Tre håndstrøgne mursten

- i grå nuancer

EW3781 Havholm

En grådæmpet håndstrøget og sandstrøget mursten med et harmonisk farvespil i varme lysegrå og gråbrune nuancer kontrasteret af mørkere kulpåbrændinger. For et mere varieret udtryk kan Havholm kombineres med f.eks. Vigoroso.

EW3782 Sundkrog

En håndstrøget og sandstrøget mursten i en varm brunsort farve med enkelte elegante violette nuancer. For et kompakt monolitisk udtryk kan Sundkrog med fordel mures op med en mørk skrabet fuge.

EW3780 Kronløb

En raffineret grådæmpet håndstrøget og sandstrøget mursten i gråhvide og grønlige nuancer inspireret af de kalkholdige klinter på Møn. Kronløb er udviklet i samarbejde med arkitekten til Kronløbsøen i Københavns Havn.

Overflader på håndstrøgne mursten

Grundet den helt funktionelle årsag til de besandede overflader har de hånd-
strøgne mursten helt naturligt forskelligartede strukturer og flotte detaljer i
overfladen, men også nye æstetiske muligheder åbner sig op ved brug af sand.

Ved at vælge andre sandfarver end neutral opstår nye flotte håndstrøgne mursten, som enten dæmper eller fremhæver murstenen farve.
 

Afdæmpede og klassiske røde håndstrøgne mursten


EW3284 Abild

En rød håndstrøget og sandstrøget mursten. Med Abild kombinerer vi de klassiske mørke sættemærker fra ovnens varme med bløde nuancer i hvidt for et opdateret udtryk. Abild fungerer godt sammen med den håndstrøgne klassiker EW3240 Rød med spil.

EW3254 Red Castle

En rød håndstrøget og sandstrøget mursten med et afdæmpet farvespil i vinrøde og violette nuancer. For et mere ekspressivt og variereret udtryk kan Red Castle kombineres med f.eks. EW3255 Red Shade eller Blauwrood.
 

   NY BOG! Inspirerende bog om mursten og murværk

Et opslagsværk med inspiration, kollektion og viden i én og samme bog – til arkitekten.

 

Lad dig inspirere af recesmurværk

Recesmurværk giver et smukt skyggespil i murværket og danner forskydninger i uendelige variationer.

 

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 Seneste nyt

0ResultaterCampaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker