I Carolinelunden bidrager harmonerende mursten til den historiske havnearkitektur

Brick: EW3373 Safari - EW3255 Red Shade - EW2448 Willems Forest | Carolinelunden

 

Ved havnen i Fredericia tager Kanalbyen form. Midt i det nye byområde finder vi boligprojektet Carolinelunden, der med sin centrale placering manifesterer sig som naturligt bindeled mellem vandet og det eksisterende Fredericia. Boligerne er en blanding af townhouses, karréhuse og rækkehuse, der alle er Svanemærkede. Vi har leveret tre forskellige mursten til Carolinelunden, som Arkitema Architects har tegnet.

 

Kanalbyen i Fredericia er et nyt og spændende boligområde, der kombinerer moderne arkitektur med historisk charme. Beliggende langs kanalerne, tilbyder området en unik livsstil med udsigt over Lillebælt og nem adgang til byens centrum. Det er et ideelt sted for dem, der ønsker at bo tæt på naturen og samtidig være en del af en dynamisk by.                      

Midt i Kanalbyen ligger Carolinelunden, hvor boligerne opføres som en blanding af townhouses, karréhuse og rækkehuse, der i form og skala refererer til Fredericias historiske renæssancecentrum. Carolinelunden har navn efter lysthaven af samme navn, som blev anlagt på stedet tilbage i 1800-tallet. Carolinelunden lå tæt ved Officersforeningens have, og blev blandt andet brugt til at holde skovture og promenere.

Vi har leveret tæt på 700.000 mursten i tre harmonerende varianter til projektet. To forskellige hånd- og sandstrøgne mursten: EW3373 Safari og EW3255 Red Shade og en blødstrøget: EW2448 Willems Forest.

   

EW3373 Safari

En gulrød hånd- og sandstrøget mursten med et afstemt spil i sorte og rosa nuancer. Safari er formet af gulbrændende ler strøget med sort og rødt sand, kontrasten mellem sandet og leret giver murstenen dybde og liv.

EW3255 Red Shade

En markant rød hånd- og sandstrøget mursten med en vrimmel violette, hvide og mørkere nuancer. Vælg selv om udtrykket skal være lyst eller mørkere, med sine mange nuancer fungerer Red shade godt med både en mørk og en lys fuge.

EW2448 Willems Forest

Willems Forrest er en blødstrøgen brunviolet mursten med et levende farvespil i gyldne og rustfarvede nuancer. Murstenen er udviklet i samarbejde med arkitekten Vibeke Willems, der også lægger navn til.

   

"Valget af mursten har været afgørende, idet de skal have nuancer og taktilitet, der afspejler havneområdets karakter og taler til de menneskelige sanser. Vi har brugt lang tid på at vælge de rigtige sten. Farvespil og tekstur har været afgørende faktorer, da vi jo skal leve i og omkring byggeriet i mange år frem."

Louise Taps
Senior Sagsarkitekt og Byggeøkonom hos Arkitema Architects

   

Variation i bygningstyper og murstensfacader hylder byens historie

Carolinelunden er et sympatisk boligprojekt, der med sin store grad af variation og fokus på menneskelige skala refererer til det historiske havnemiljø. Det fortæller Louise Taps, der er Senior Sagsarkitekt og Byggeøkonom hos Arkitema Architects:

- Vi har taget udgangspunkt i den historiske havnetypologi, der var præget af mange forskellige bygningstyper og variation i højder, tagformer og materialer. Det er rart med variation i skala, så man ikke føler sig fremmedgjort af for mange store bygninger.

De arkitektoniske højdeskift samt varierende tag- og facadeformer er en moderne fortolkning af det historiske by- og havneområde. Fortiden får lov til at leve videre i Carolinelunden gennem materialevalget og det høje fokus på fine detaljer.

Sammensætningen af mursten er afgørende

Det er langt fra tilfældigt, at valget er faldet på netop disse mursten til Carolinelunden. Det har været en længere proces at finde frem til den sammensætning, der bidrager bedst til den historiske forankring og samtidig klæder den omkringliggende natur og havnemiljø:

- Valget af mursten har været afgørende, idet de skal have nuancer og taktilitet, der afspejler havneområdets karakter og taler til de menneskelige sanser. Vi har brugt lang tid på at vælge de rigtige sten. Farvespil og tekstur har været afgørende faktorer, da vi jo skal leve i og omkring byggeriet i mange år frem, fortæller Louise Taps og fortsætter:

- Vi arbejder med tre forskellige typer sten, og det er vigtigt, at de ikke kun har deres individuelle stoflige kvalitet, men også harmonerer godt sammen. Vi er sanselige væsener, og selvom det kan være svært at formulere præcist hvad der er på spil, så kan de fleste intuitivt fornemme når de oplever en harmonisk sammensætning af sten og materialer.

   

   

Mellem hav og grønne områder

Med sin placering i Kanalbyen er det nærliggende at forestille sig, at havet er den nærmeste kilde til naturoplevelser for Carolinelundens beboere. Men foruden boligområdets egne frodige gårdanlæg med træer, græsplæner og højbede, får beboerne direkte adgang til den 12.000 m2 store bypark Søndervold, som er ved at blomstre op syd for boligerne.

Parken bliver et grønt åndehul for alle aldersgrupper i Fredericia, med en god blanding af biodiversitet og fællesdyrkning, smukke udsigtssteder, motionsområder, legezoner for børnene og plads til et rigt dyreliv.

Vil du vide mere om kanalbyen, så kan du læse om det markante boligbyggeri Promenaden her:

   

Information om Carolinelunden, Kanalbyen i Fredericia

Projektets navn: Carolinelunden
Bygherre: AP Pension
Totalentreprenør: NRE DENMARK A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Produkt: EW3373 SafariEW3255 Red Shade og EW2448 Willems Forest
Færdigopført: 2023

   Willems Forest - arkitektsamarbejde med afsæt i den jyske muld

Willems Forest blev udviklet i tæt samarbejde med arkitekten, som ønskede en mursten, der kunne symbolisere den jyske muld med nogle flotte jordfarver.

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker