Lys mursten understøtter Promenadens dynamiske facadedesign

Mursten: EW2169 Cold Hawaii | Promenaden, Fredericia

© Copyright - renderinger: Laban Arkitekter


Laban Arkitekter har slået stregerne til boligbyggeriet Promenaden, der er beliggende langs Fredericias havnefront. De sandfarvede mursten fra Egernsund Wienerberger er med til at skabe et levende facadeudtryk samt sammenhæng til bymidten.

 

Forvandlingen er ikke til at overse på havnefronten i Fredericia, hvor Kanalbyen på kort tid er skudt op og har set dagens lys. Den nye bydel, der placerer sig mellem byen og havet, byder blandt andet på varieret arkitektur og moderne boliger lige ud til vandet.

Nye boliger langs promenaden

I Fredericias kanalby finder man eksempelvis det markante boligbyggeri Promenaden, der består af tre punkthuse med fire til syv etager. Projektet omfatter 56 ejerlejligheder, herunder penthouselejligheder med tagterrasser øverst. 

Boligerne er tegnet af Laban Arkitekter og opført af Bach Invest, mens udviklingssamarbejdet mellem Realdania By & Byg og Fredericia Kommune står bag projektet.

Vi har leveret de sandfarvede blødstrøgne mursten, EW2169 Cold Hawaii, der med et spil af hvide og grå nuancer er med til at tilføre et levende facadeudtryk til byggeriet.

Klassiske mursten til moderne byggeri

Promenaden er beliggende med Fredericias historiske centrum til den ene side og Frederiks Kanal til den anden side. Derfor er der lagt omtanke i at lade de nye boliger skabe sammenhæng mellem den gamle bymidte og Kanalbyens moderne arkitektur. Det fortæller Henrik Ditlev, der er arkitekt og partner hos Laban Arkitekter:

- Promenaden er kendetegnet ved varierende højder og forskudte facader. Det sikrer et dynamisk og moderne udtryk, hvilket understøttes med de lyse mursten og de store glasaltaner, som i høj grad er definerende for facaderne ud mod vandet. Han tilføjer:

- Mursten er et klassisk materialevalg, der på én gang blender fint ind i det moderne formsprog og er med til at etablere en god overgang til de klassiske huse, der præger centrum af byen.

Sammenspil sikrer spændende boliger

Boligbyggeriet skiller sig ud samtidig med, at det passer ind i omgivelserne.  Udover at facadeudtrykket harmonerer med det oprindelige byggede miljø, er både farver og materialer med til at understøtte et dynamisk udtryk. Her spiller også vores mursten en vigtig rolle for det samlede udtryk:

- Vi har arbejdet med at sikre, at boligbyggeriets materialer, farver og omgivelser interagerer og spiller harmonisk sammen. Et eksempel er de lyse mursten, der er en kontrast til de mørke og træbeklædte tagterrasser. Dertil sikrer de store glasaltaner og gulv til loft-vinduerne gennemlyste og behagelige lejligheder, hvorfra beboerne får fuldt udbytte af udsigten til kanal og promenade, fortæller Henrik Ditlev.

Er du på udkig efter den perfekte mursten til dit næste projekt? Så kan du gå på opdagelse i vores nuancerige sortiment af mursten her.


 

 

 

" Vi har arbejdet med at sikre, at boligbyggeriets materialer, farver og omgivelser interagerer og spiller harmonisk sammen. Et eksempel er de lyse mursten, der er en kontrast til de mørke og træbeklædte tagterrasser."

Henrik Ditlev
Arkitekt M.A.A., partner hos Laban Arkitekter


 

Mursten der skaber strandstemning

Det er ikke bare projektets navn, der afspejler placeringen i første parket langs vandet og den tilhørende promenade. Det samme gør materialevalget, herunder murstenene, som er opkaldt efter surferparadiset på den jyske vestkyst.

Fra vores arkitekt- og entreprenørkonsulent Søren Henrichsen lyder det afrundende:

- Cold Hawaii er en blødstrøgen mursten, der er inspireret af strand og bølger, og hvor sandfarven brydes med et elegant spil med hvide og grå nuancer. Det er dejligt at levere mursten til Promenadens boliger, hvor de får lov til at spille flot sammen med vandet.

Udover at vores sandfarvede mursten passer godt til boligernes moderne og levende udtryk, bidrager de dermed til at bringe strandens farver og stemning til Promenaden, hvor beboerne kunne flytte ind i de nye ejerlejligheder tilbage i april 2021.

Fakta:

Projektets navn: Promenaden 
Arkitekt: Laban Arkitekter 
Produkt: EW2169 Cold Hawaii 
Opført: 2019-2021


 

Langelandsgade Aarhus mønstermurværk


 

Inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration om produkter, projekter og øvrige tiltag direkte i din indbakke.
 

Tilmeld dig her

Vil du vide mere om vores mursten Cold Hawaii?

Her finder du alle detaljerne om vores sandfarvede mursten, der vækker minder til det vestjyske surferparadis.

Læs mere

Er du på udkig efter den perfekte mursten til dit næste projekt?

Gå på opdagelse i vores omfattende sortiment af mursten med et væld af forskellige farver.

Vores murstenskollektion

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker