Murstenboliger med moderne arkitektoniske detaljer

Mursten: EW2207 Rød Mørk | Store Ø, København

 

Røde mursten kan være særdeles spændende at bygge med, især hvis man har sans for spændende detaljer. Det er netop tilfældet i 24.000 kvm stort boligbyggeri på Store Ø på Amager. Her har bygherre og arkitekt arbejdet med detaljerne med brugen af den røde teglsten fra Egernsund Wienerberger med røde fuger udvendigt, og lyse fuger ind mod gårdmiljøet.

 

Et stort boligbyggeri på ”Store Ø” på Amager skal rumme 208 boliger på 24.000 kvm i varierende størrelser. Arkitekturen er præget af forskellige greb, der giver et detaljeret, moderne udtryk. 

     

     

De røde mursten fra Egernsund Wienerberger er opført med røde fuger på den udvendige side, men har lyse fuger inde i gårdmiljøet. Således har den udvendige facade et lidt mere roligt udtryk, som til gengæld er med til at understrege detaljer, som arkitekten Holscher Nordberg Architecture And Planning A/S har indarbejdet i det store byggeri.

Forskelligt udtryk med samme mursten

De murede rammer om indgangspartierne er endnu et detaljeindtryk. Byggeriet har på den udvendige facade sorte vinduesrammer og sorte altankasser med klart glas, der understreges af den rolige røde facade. Indvendigt i gårdmiljøet er der til gengæld tilstræbt et mere råt look med lyse fuger mod de røde teglsten. De sandfarvede fuger spiller flot sammen med den samme røde mursten og eloxerede vinduer samt galvaniserede altaner.

Murerne har desuden hygget sig med at opmure bænke op ad husmuren inde i gårdmiljøet, hvilket giver en naturlig og lun siddeplads i solen. Byggeriet spiller således på to strenge, hvor det ud mod omverden fremstår som et stilfuldt og roligt byggeri, og ind mod sig selv i gårdmiljøet spiller op det liv, der er i bebyggelsen med en mere rå stil. Alligevel hænger byggeriet stilmæssigt flot sammen, qua den samme, røde mursten, der går igen på begge sider.

     

     

Et område i stor udvikling

Byggeriet er udtryk for udvikling af endnu et af Amagers gamle industriområder. ”Store Ø”, arealet mellem Lindgreens Allé, Holmbladsgade og Strandlodsvej i den nordøstlige ende af Amager bliver til gengæld mange boliger rigere.

Projektet på ’Store Ø’ omfatter opførelse af cirka 24.000 kvm i varierende antal etager til 208 private familieboliger, 27 private ungdomsboliger, 13 almene familieboliger og 40 almene ungdomsboliger samt fem mindre erhvervslejemål i stueplan. Derudover etableres cirka 7.500 kvm kælder, primært til parkering og pulterrum.

 

Store Ø fakta

Totalentreprenør: Cph Construction A/S
Arkitekt: Holscher Nordberg Architecture And Planning A/S
Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S
Produkt: EW2207 Rød Mørk
Byggeperiode: November 2018 – Maj 2021

     


 

Nysgerrig på røde teglsten?

Gå på opdagelse i alle vores mursten i røde nuancer.

 

Læs mere

Mursten til dit næste byggeprojekt?

Har du brug for sparring om mursten til et byggeri med meget konkrete udfordringer?
 

Kontakt vores salgsafdeling

Inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration om produkter, projekter og øvrige tiltag direkte i din indbakke.
 

Tilmeld dig her

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker