Dolomithusenes murstensfacader imiterer bjergkædens farvespil

Mursten: EW2169 Cold Hawaii | Dolomithusene

 

 

Dolomithusene ved Amager Fælled er et elegant boligbyggeri, der med en vrangvendt udformning åbner sig op mod livet på begge de omkringliggende gader. Byggeriet er tegnet af KHR Architecture og udført med vores lyse mursten Cold Hawaii.

 

Beboere i Ørestaden har fået en ny nabo, der er bygget i et yin og yang-mønster. Dolomithusene har ingen bagside, men veksler mellem ankomster og haver skiftevis ved siden af hinanden. Det åbner husene op og sikrer aktive forsider ud til vejene på begge sider af byggeriet.

Boligbyggeriet er opført med vores mursten EW2169 Cold Hawaii, der er en sandfarvet mursten med toner i hvid og grå. De lyse mursten har et indbydende udtryk og skaber kontrast ved siden af husenes skiftende mørke bagsider i træ.

Dolomithusene, der er tegnet af KHR Architecture for Core Property Management, er prækvalificeret til DGNB Sølv. Da grunden umiddelbart var for lille til en klassisk rækkehusbebyggelse, var arkitekterne nødt til at tænke innovativt for at få praktik og æstetik til at gå op i en højere enhed. Ved at flette boligerne sammen lykkedes det at skabe en flot og funktionel planløsning, der imødekommer behov for både liv og lys på begge sider af byggeriet.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med KHR Architecture, og det er virkelig dejligt, at det er blevet til et innovativt projekt, der skiller sig ud, udtaler Per Yderholm, der er bygge- og udviklingschef for Core Property Management.

     

Boligbyggeriet er opført med vores mursten EW2169 Cold Hawaii, der er en sandfarvet mursten med toner i hvid og grå. De lyse mursten har et indbydende udtryk og skaber kontrast ved siden af husenes skiftende mørke bagsider i træ.

     

Murstenene sender tankerne sydpå

Dolomithusene er opkaldt efter den italienske bjergkæde Dolomitterne, der er kendetegnet ved bjergenes skiftende højder og overflader. Disse variationer har inspireret bebyggelsen, der ligeledes har en levende overflade gennem forskellige højder. 

Dertil kommer byggeriets vekslende facader, der med sit sammenspil mellem lyse mursten og mørkt træ giver en dynamisk fremtoning. Kontrasterne suppleres med grønne elementer fra haverne, der fremhæver både de mørke og lyse farvetoner i husene.

Det er ikke kun navnet på Dolomithusene, der skaber associationer til varmere himmelstrøg. Bygningerne er opført med vores sandfarvede mursten Cold Hawaii, der er skabt med inspiration fra brusende bølger i strandkanten. 

Murstenen er opkaldt efter det vestjyske surferparadis, der har nogle helt specielle vindforhold, som ligner dem fra tropiske Hawaii. Med de hvide og grå nuancer under den blødstrøgne overflade skaber Cold Hawaii et flot farvespil på Dolomithusenes facade. 

- Jeg er rigtig glad for resultatet. Arkitekturen er smuk med spændende facader, udtaler Per Yderholm.

    

Plads til både lys og forskellighed

Dolomithusene giver plads til forskellige beboere med sin kombination af rækkehuse og lejligheder. Byggeriet består af 16 rækkehuse, der fletter sig ind i hinanden med varierende ankomster og haver samt 35 lejligheder i gavlhuse placeret for enderne af rækkehusbebyggelsen.

Blandingen af boligtyper medvirker til at skabe luft om boligerne og giver lyset plads til at strømme ind ad vinduerne, der med de mørke rammer står i kontrast til vores lyse mursten.

For Dolomithusene er den klassiske karrébebyggelse vendt på vrangen, så der åbnes op med frie arealer ud mod gaderne frem for et indelukket gårdrum.

- Den nyskabende planløsning betyder også, at alle boliger både vender mod syd og mod nord - enten har man opholdsrum mod nord og tagterrasse mod syd eller omvendt. Dolomithusene hører på den måde til i to gader og kommer til at berige bydelen med liv på begge sider, udtaler Janina Zerbe, som er kreativ partner hos KHR Architecture. 

Rækkehusene vender skiftevis mod nord og syd, og derfor er alle husene sikret et sydvendt og solrigt uderum, hvis beklædning med Cold Hawaii-mursten også giver en stemning af strand, sol og udeliv.

Der er opført to typer af rækkehusene på henholdsvis 120 og 133 kvm fordelt på to til tre etager. De forskellige boligtyper bidrager også til byggeriets dynamiske form udadtil.

 

Fakta:

Projektets navn: Dolomithusene
Arkitekt: KHR Architecture
Produkt: EW2169 Cold Hawaii
Opført: 2021-22

 


 


 

Skal dit byggeri DGNB-certificeres?

Få adgang til vores dokumentationspakke, der er udarbejdet i samarbejde med Rambøll.

Læs mere her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker