Strandbakkehuset og dets mursten vinder Årets sundhedsbyggeri 2021

Mursten: EW2780 Royal Class | Strandbakkehjemmet

 

Det nybyggede børne- og ungehospice i Rønde, Strandbakkehuset, har vundet prisen Årets sundhedsbyggeri 2021.

Egernsund Wienerberger har leveret mursten til byggeriet, der skal øge livskvaliteten for de særligt sårbare børn og deres familier. 

 

 

Med kåringen af Årets sundhedsbyggeri sætter virksomheden Nohrcon fokus på de gode eksempler på byggeri og indretning af sundhedscentre, hospitaler, plejeboliger, seniorboliger og hospices.

Vinderprojektet, Strandbakkehuset, er beklædt med mursten fra Egernsund Wienerberger. Fagjuryen har særligt fremhævet materialevalget, som passer til de omkringliggende omgivelser. 

   

Hospicet ligger på en bjergskråning og byder på grønne områder og natur lige uden for vinduerne. Ved at vælge at klæde facaderne med murstenen EW2780 Royal Class, passer bygningen ind i naturen, ligesom bygningens mange åbninger og forskydninger får det til at se interessant ud fra alle retninger.

   

Byggeri til særligt sårbares behov

I Rønde på Djursland ligger nu Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice.

Ifølge Strandbakkehuset er hospicet for børn og unge i alderen 0-18 år, der har livsbegrænsende og livstruende sygdom med komplekse symptomer, som kræver en specialiseret palliativ indsats enten i løbet af sygdomsforløbet eller i den afsluttende fase.

Det nybyggede hospice tilbyder både børnene og deres familier et sted til enten symptomlindring, aflastning eller et fredeligt ophold til livets afslutning.

Fredeligt miljø understøttes af smukke mursten

Børne- og ungehospicet huser fire familielejligheder foruden plads til personale og forskellige fællesområder til både behandling og rekreation.

Med flotte facader og store glassektioner, der vender ud mod de grønne omgivelser udenfor, lykkedes det de ansvarlige arkitekter fra  AART Architects at skabe et fredeligt og atmosfærisk miljø med murstenen EW2780 Royal Class

  

   

EW2780 Royal Class

En grådæmpet lys grå blødstrøgen mursten med spil. Royal Class er en elegant grå mursten med et levende spil i forskellige grå nuancer. Opmur Royal Class med en matchende grå fuge for et enkelt eksklusivt udtryk.

  

Bygningen går i et med naturen

Ifølge AART Architects har livskvalitet været et nøgleord i designet af Strandbakkehuset. På hjemmesiden skriver de, hvordan et hospice skal omfavne de unges liv, der er i en sårbar situation, og at liv, leg og lettelse derfor er væsentlige værdier for hospicet.

Strandbakkehusets placering spiller også en stor rolle i at skabe den rette atmosfære. Hospicet ligger på en bjergskråning og byder på grønne områder og natur lige uden for vinduerne. Ved at vælge at klæde facaderne med murstenen EW2780 Royal Class, passer bygningen ind i naturen, ligesom bygningens mange åbninger og forskydninger får det til at se interessant ud fra alle retninger.

Mursten giver arkitektonisk frihed

Livskvalitet er nøgleordet for Strandbakkehuset, og kravene om ansvar og bæredygtighed øges, og vi skal derfor bygge med fremtidige generationers behov og livskvalitet i tankerne.

Mursten fra Egernsund Wienerberger fremstilles af naturmaterialer og indeholder ingen skadelige stoffer. Det er desuden et materiale med en lang holdbarhed, der næsten ikke kræver vedligeholdelse. Murstenens tidløse karakter giver uendelige muligheder til forskellige bygninger, og hos os kan du også vælge mellem et stort udvalg af farver og former – samt geometriske mønstre og fine detaljer. Alt sammen med det formål, at det rette projekt får de rette mursten.

Et murstenshus er bæredygtigt på flere måder og giver en arkitektonisk frihed, der resulterer i noget, der kun bliver smukkere med tiden. Derudover er mursten forbundet med sund kvalitet, og det går utvivlsomt hånd i hånd med visionen for Strandbakkehuset.

 

Information om Strandbakkehuset

Projektets navn: Strandbakkehuset
Arkitekt: AART Architects
Produkt: EW2780 Royal Class
Opført: December 2020
 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Mursten til nybyggeri?

Har du brug for sparring om mursten, som er udviklet specielt til nybyggeri og andre projekter med særlige krav til farvespil og æstetik?
 

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker