Strandbakkehuset og dets mursten vinder Årets sundhedsbyggeri 2021

Grå mursten, grå tegl, grådæmpede mursten,  hospitalsbyggeri

 

Det nybyggede børne- og ungehospice i Rønde, Strandbakkehuset, har vundet prisen Årets sundhedsbyggeri 2021.

Egernsund Wienerberger har leveret mursten til byggeriet, der skal øge livskvaliteten for de særligt sårbare børn og deres familier. 

 

Med kåringen af Årets sundhedsbyggeri sætter virksomheden Nohrcon fokus på de gode eksempler på byggeri og indretning af sundhedscentre, hospitaler, plejeboliger, seniorboliger og hospices.

Vinderprojektet, Strandbakkehuset, er beklædt med mursten fra Egernsund Wienerberger. Fagjuryen har særligt fremhævet materialevalget, som passer til de omkringliggende omgivelser. 

 

Byggeri til særligt sårbares behov

I Rønde på Djursland ligger nu Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice.

Ifølge Strandbakkehuset er hospicet for børn og unge i alderen 0-18 år, der har livsbegrænsende og livstruende sygdom med komplekse symptomer, som kræver en specialiseret palliativ indsats enten i løbet af sygdomsforløbet eller i den afsluttende fase.

Det nybyggede hospice tilbyder både børnene og deres familier et sted til enten symptomlindring, aflastning eller et fredeligt ophold til livets afslutning. 

 

Grå mursten, grå tegl, grådæmpede mursten,  hospitalsbyggeri
EW2780 Royal Class
© Egernsund Wienerberger A/S

Fredeligt miljø understøttes af smukke mursten

Børne- og ungehospicet huser fire familielejligheder foruden plads til personale og forskellige fællesområder til både behandling og rekreation.

Med flotte facader og store glassektioner, der vender ud mod de grønne omgivelser udenfor, lykkedes det de ansvarlige arkitekter fra  AART Architects at skabe et fredeligt og atmosfærisk miljø med murstenen EW2780 Royal Class

Royal Class Visualisering Strandbakkehjemmet Aart Architects
EW2780 Royal Class
© Aart Architects
Royal Class Visualisering Strandbakkehjemmet Aart Architects
EW2780 Royal Class
© Aart Architects

Bygningen går i et med naturen

Ifølge AART Architects har livskvalitet været et nøgleord i designet af Strandbakkehuset. På hjemmesiden skriver de, hvordan et hospice skal omfavne de unges liv, der er i en sårbar situation, og at liv, leg og lettelse derfor er væsentlige værdier for hospicet.

Strandbakkehusets placering spiller også en stor rolle i at skabe den rette atmosfære. Hospicet ligger på en bjergskråning og byder på grønne områder og natur lige uden for vinduerne. Ved at vælge at klæde facaderne med murstenen EW2780 Royal Class, passer bygningen ind i naturen, ligesom bygningens mange åbninger og forskydninger får det til at se interessant ud fra alle retninger.

 

Mursten giver arkitektonisk frihed

Livskvalitet er nøgleordet for Strandbakkehuset, og kravene om ansvar og bæredygtighed øges, og vi skal derfor bygge med fremtidige generationers behov og livskvalitet i tankerne.

Mursten fra Egernsund Wienerberger fremstilles af naturmaterialer og indeholder ingen skadelige stoffer. Det er desuden et materiale med en lang holdbarhed, der næsten ikke kræver vedligeholdelse. Murstenens tidløse karakter giver uendelige muligheder til forskellige bygninger, og hos os kan du også vælge mellem et stort udvalg af farver og former – samt geometriske mønstre og fine detaljer. Alt sammen med det formål, at det rette projekt får de rette mursten.

Et murstenshus er bæredygtigt på flere måder og giver en arkitektonisk frihed, der resulterer i noget, der kun bliver smukkere med tiden. Derudover er mursten forbundet med sund kvalitet, og det går utvivlsomt hånd i hånd med visionen for Strandbakkehuset.

Grå mursten, grå tegl, grådæmpede mursten,  hospitalsbyggeri
EW2780 Royal Class
© Egernsund Wienerberger A/S
Grå mursten, grå tegl, grådæmpede mursten,  hospitalsbyggeri
EW2780 Royal Class
© Egernsund Wienerberger A/S

Information om Strandbakkehuset

Projektets navn: Strandbakkehuset
Arkitekt: AART Architects
Produkt: EW2780 Royal Class
Opført: December 2020

 

_______


Sortiment af mursten

Se hele vores sortiment af mursten - med et bredt udvalg af farver, formater og overflader

Se sortimentet her.

Brug for sparring omkring sundhedsbyggeri

Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning til dit næste sundhedsbyggeri.

Find vores kontaktdata her.

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker