Beklædningstegl puster liv i facaden på Christians Parks nye boliger

Facade cladding: URBAN U Christianshavn | Christians Park, Denmark

 

I Odense er boligområdet Christians Park udvidet med såvel en stor park som nye boliger med et enkelt arkitektonisk udtryk. Facaderne prydes med vores URBAN beklædningstegl, der tilfører kant med den flammende teglrøde nuance.

 

Som noget helt nyt er vores beklædningstegl nu at finde i Odense, hvor det har fundet vej til de 138 nye boliger i Christians Park. De første beboere er allerede rykket ind i de nye boliger, der er tegnet af Juul Frost Arkitekter for ejendomskoncernen Barfoed Group.

Boligprojektet i bydelen Bolbro omfatter ikke bare fire bygningskroppe, som de nye lejligheder med et samlet areal på 10.500 kvadratmeter fordeler sig over, men også en park på 24.000 kvadratmeter med navnet Pulsparken.

Med projektet er vores beklædningstegl blevet introduceret for odenseanerne, der kan nyde synet af vores URBAN U Christianshavn, der med den valgte U-profil giver et flot relief og skyggespil på facaden. Den røde beklædningstegl med et strejf af sort spil findes som L-profil, T-profil og U-profil, der giver hvert sit arkitektoniske udtryk.

Beklædningstegl viderefører områdets takter

Tilbage i 2006 tegnede samme arkitekt de første boliger i Christians Park, og herefter har bygherren Barfoed Group videreudviklet boligområdet, der er beliggende tæt på Odense centrum.

- Med beklædningsteglen fra Egernsund Wienerberger har vi bygget videre på områdets første bygninger, der er beklædt med sorte tagsten, som hænger på facaden. Facaderne på de nye boliger bærer præg af, at vi valgte at fortsætte denne takt, hvorfor valget faldt på beklædningstegl fremfor traditionelle mursten, fortæller Flemming Frost, der er arkitekt MAA og founding partner hos Juul Frost Arkitekter. 

Han tilføjer:

- Mens takterne i Christians Parks er videreført, er der med de nye boliger skabt en ny fortolkning og et nyt udtryk, som beklædningsteglen bidrager til. Som arkitekter forelskede vi os meget i beklædningsteglen fra Egernsund Wienerberger på grund af farveskalaen, der giver teglen en flammet karakter. 

Den valgte beklædningstegl har samme stoflighed som vores mursten. Teglens overflade er ru og varieret, hvilket bidrager til et levende og nuanceret udtryk i samspil med sol og skygge.

     

URBAN U Christianshavn er en flot teglrød beklædningstegl med et strejf af sort spil.

Teglens overflade på U-profilen er ru og varieret og vil i samspil med sol og skygge bidrage med et levende og nuanceret udtryk. U-profilen har et markant overlap og en horisontal profil, der giver en tydelig struktur og et markant relief på facaden.

     

Rød teglfarve giver kant til arkitekturen

Boligerne er kendetegnet ved et enkelt udtryk, som teglen med den varierende overflade puster liv i. Om de designmæssige overvejelser bag boligerne fortæller Flemming Frost:

- Det arkitektoniske udtryk er forholdsvist stramt, mens spring og højdeforskelle gør sig gældende for bebyggelserne. Det tilfører en grad af bevægelse og liv, der understreges med teglfarven, som nærmest springer frem og giver kant til de enkle linjer i arkitekturen.

De mørke altaner og vinduesrammer bryder også med den smukke facadeløsning i tegl:

- Vi har skabt en fornemmelse af en sammenhængende facadeløsning i tegl uden pauser trods mellemrum i dele af bebyggelsen. Dette takket være et kig til de bagvedliggende altaner og den gennemgående tegl, som bidrager med flotte horisontale relieffer, forklarer arkitekten.

En velkommende og hjemlig arkitektur

De grønne omgivelser, der er designet til at danne rammen om børnenes leg og de voksnes sportsaktiviteter, spiller en vigtig rolle for udvidelsen af Christians Park.

- Parkdelen med de to søer er afgørende som del af den nye bebyggelse. Her hænger boliger og park sammen som et langt forløb, hvor bebyggelsen takket være parkbåndet har fået tilført en retning igennem sig.

Sådan fortæller Flemming Frost om parken, der skal give beboerne oplevelsen af et større frirum og øge følelsen af fællesskab med naboerne. Der er med andre ord lagt omtanke bag at skabe en velkommende arkitektur:

- Parkstrøgene skaber en human og rar karakter, der er skabt med henblik på at få beboerne til at føle sig hjemme. Her er ikke bare indretningen af boligerne vigtig, men i høj grad også arkitekturen, der er med til at understøtte en imødekommende atmosfære.

Boligernes beklædningstegl kan genanvendes

Udover at den valgte beklædningstegl er et teglprodukt, der tilfører boligerne samme stoflighed som en traditionel mursten, er der flere fordele. 

De nye boliger i Christians Park kan nemlig bryste sig af at være beklædt med et materiale, der er 100 procent genanvendeligt. Beklædningsteglen bliver nemlig skruet fast og kan let skrues ned og genanvendes i et andet byggeri, når det bliver aktuelt mange år ude i fremtiden.

Samtidig medfører det montagefordele, da beklædningstegl er hurtigere at montere end mursten og ikke kræver nogen afdækning.

Her kan du læse om fordelene ved at beklæde facaden med beklædningstegl.

 

Information om Christians Park

Projektets navn: Christians Park 
Bygherre: Barfoed Group 
Arkitekt: Juul Frost Arkitekter 
Produkt: Beklædningstegl: URBAN U Christianshavn (komproment.dk)
Opført: 2018-2022


 


 

Nysgerrig på beklædningstegl?

Beklædningstegl er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look Vores søsterselskab Komproment specialiserer sig i facadebeklædning i tegl og skifer.

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

     

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker