Klassiske belægningstegl fra vores standardsortiment pryder gården ved Thisted Museum

Pavers: Rügen | Thisted Museum

 

Vores sortiment af belægning omfatter en håndfuld klassiske belægningstegl i let anvendelige farver og formater. Belægning med tegl skaber smukke uderum, hvor mennesker mødes, og gården ved Thisted Museum er ingen undtagelse. Det hyggelige gårdmiljø er belagt med Rügen, som indgår i standardsortimentet hos Egernsund Wienerberger.

 

Vores belægningstegl lægger sig som et smukt og bestandigt tæppe i gårdrum og på pladser, hvor vi alle færdes hver dag. De har farveægthed, frostfasthed og lang levetid, hvilket netop gør dem til en både æstetisk og effektiv belægning i såvel private som offentlige rum.

Hos Egernsund Wienerberger har vi et standardsortiment af klassiske belægningstegl. Udover at belægningsteglene i standardsortimentet har kort leveringstid, er der flere fordele.

Rikke Ask, vores Head of Product Management, forklarer:

- Standardsortimentet er sammensat af en række klassiske belægningstegl i farver og formater, der alle er let anvendelige. De kan både anvendes i det intime og hyggelige gårdrum og på den offentlige plads, der samler kvarteret. Belægningsteglene i standardsortimentet er ekstruderede, hvilket gør dem præcise og målfaste, mens deres strengskårne overflade bidrager med fin stoflighed.

Den ekstruderede tegl kommer både med og uden affasede kanter, og standardsortimentet af belægning omfatter fem nøje udvalgte farvevarianter: Den klassisk røde Penter Rot, Rotblau Bunt, der er rød med spil i mørkere røde og blå nuancer, den sortbrune Bretagne med blankt spil, Rügen, der er gul med afdæmpet spil, og endelig Odense med Kul, der er gul med spil og mørkere brændte nuancer.

Rügen forskønner gården ved Thisted Museum

Belægningsteglen Rügen fra vores standardsortiment lægger sig som et gult tæppe i museumsgården ved Thisted Museum, der efter en ombygning er forvandlet fra adskilte bygninger til ét samlet museum. Projektet er tegnet af arkitekterne fra LOOP Architects i Aarhus, der samtidig har skabt det stemningsfulde gårdmiljø.

Det færdige resultat vækker glæde blandt både personale og museumsgæster, fortæller museumsdirektør Jytte Nielsen:

- Vi er meget glade for vores nye gårdrum og for løsningen med den gule belægningstegl. Resultatet er blevet utroligt smukt, ikke mindst fordi teglen er med til at rammesætte bede og bænkepladser og særdeles anvendelige i forskellige mønstre. Belægningen i gården rummer nogle fine detaljer og opfylder i høj grad vores ønsker, og samtidig får vi positive tilbagemeldinger fra besøgende, der synes, det er et smukt og rart gårdrum, som er godt afstemt i forhold til arkitektur og materialer.

  

  

"Belægningen lægger sig som et fint tæppe med de lyse nuancer lagt i forskellige mønstre og forbandter - både på fladen og på højkant - og samtidig spiller teglen flot op mod de øvrige materialer på museet og ikke mindst den eksisterende bygning ud mod gaden."

Morten Nymann
Arkitekt og partner hos LOOP Architects

Tegl skaber varmt og hyggeligt gårdrum

Det trekantede gårdrum ligger skiftevis i lys og skygge i løbet af dagen, og her opstår et flot samspil mellem det vekslende lys og teglen. Rügens spil af mørkere gyldne og brune nuancer bidrager til at skabe et hyggeligt gårdrum med et varmt udtryk og fine detaljer:

- Holdbarheden var et af flere afgørende kardinalpunkter for vores valg af belægning, der skulle kunne modstå al slags vind og vejr. Derfor faldt valget på belægningsteglen fra Egernsund Wienerberger, der med den gule farve lysner op i det kompakte og omkransede nordvendte gårdrum. Belægningsteglen har et fint og afdæmpet spil, hvilket bidrager til at bevare et roligt udtryk i gården, hvor der sker meget med niveauspring, bede og trappetrin, fortæller Morten Nymann, arkitekt og partner hos LOOP Architects. Han tilføjer:

- Belægningen lægger sig som et fint tæppe med de lyse nuancer lagt i forskellige mønstre og forbandter - både på fladen og på højkant - og samtidig spiller teglen flot op mod de øvrige materialer på museet og ikke mindst den eksisterende bygning ud mod gaden. Her er de varme nuancer gennemgående og skaber sammenhæng.

Dermed er der lagt stor omtanke i at sikre harmoni mellem den gule belægningstegl og materialerne på museets nybyggede facade, der byder på både cortenstål og store glaspartier.

Holder langt ind i fremtiden

Belægningsteglen er et oplagt valg til museumsgården, da teglen kan holde til daglig brug og slitage fra mennesker i mange år frem. Vores arkitekt- og entreprenørkonsulent Søren Henrichsen fortæller:

- Det er altid fedt at være en del af projekter med god bevågenhed, og derfor er vi hos Egernsund Wienerberger også glade for at være valgt til at levere belægning til Thisted Museum. Det er et mindre, men unikt projekt, hvor de mange museumsgæster får glæde af det nye, smukke gårdmiljø. Desuden har det som altid været et godt samarbejde med de dygtige arkitekter fra Loop Architects i Aarhus.

Vores belægningstegl fremstilles af et specielt skiferholdigt ler og brændes ved meget høje temperaturer, hvilket er med til at sikre holdbarheden og slidstyrken.

Minimalistisk byrum med Bretagne

Belægningstegl - Bretagne - Argenti - KB Hallen
Belægningstegl: Odense med kul | K. B. Hallen, København

K.B. Hallen er endnu et fantastisk projekt, hvor belægningstegl fra vores standardsortiment er anvendt. her danner den sortbrune belægningstegl Bretagne et brugsvenligt og minimalistisk underlag foran hallen.

Med belægningstegl som altdominerende element har Marianne Levinsen Landskab skabt et uderum, der på samme tid er funktionelt, æstetisk og bestandigt. De mørke belægningsklinker rejser sig i flere niveauer og samles til en forhøjning, der fungerer som opholdssted for idrætsudøvere og koncertgæster på vej til og fra hallen.

- Bretagne er en af vores mest populære belægningstegl, hvilket vi godt forstår; den har en dyb sortbrun grundfarve og et elegant changerende farvespil og fungerer godt både i stor og lille skala samt alene eller i kombination med anden belægning, fortæller vores Head of Product Management Rikke Ask.

Odense med Kul forskønner Kongens Karré

Belægningstegl - Odense med kul - Kongens Karré,  Odense
Belægningstegl: Odense med kul | Kongens Karré, Odense

I Odense optræder vores klassiske gule belægningsklinke Odense med Kul i et nyt grønt gårdrum, hvor naturen og byen mødes i Kongens Karré. Her bidrager belægningsklinken fra vores standardsortiment til et varmt og naturligt udtryk i det naturskønne gårdrum.

Vores gule belægningstegl Odense med Kul er karakteristisk for Odense, da den er anvendt mange steder i byen. Derfor var netop denne belægningstegl et oplagt valg som modspil til den grønne beplantning i karrén, hvor teglen med sit naturlige udtryk og varme farve er med til at trække byen ind i de grønne omgivelser.

De geometriske former og mønstre af grøn beplantning og den gule belægning med et spil af mørkere brændte nuancer danner på harmonisk vis rammerne for livet i gården. 

   

Fakta om gårdmiljøet ved Thisted Museum:

Projektets navn: Thisted Museum, gården
Arkitekt: LOOP Architects
Produkt: Belægningstegl Rügen
Færdigopført: 2023


 


 

Få inspiration til belægningstegl

Download vores nye brochure og få inspiration, viden samt 5 grunde til at vælge tegl til belægning.

 

Skal du bruge belægningstegl til dit næste projekt?

Tag et kig på vores sortiment af belægningstegl.


 

Bæredygtighed i Egernsund Wienerberger

Vi har en ambitiøs tilgang til bæredygtighed med klare målsætninger for vores klimaaftryk.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker