Beklæd facaden med tagsten

Capelwick Multi

 

Det er især ved facaderenovering, det kan være en god løsning at beklæde facaden med tagsten. Det er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look.

I Holland, Tyskland, Belgien og Frankrig er tagsten på facaden et velkendt syn i gadebilledet. Nu er de første byggerier med tagstensfacader herhjemme også begyndt at skyde op.

Tagsten til facaden er et godt alternativ til skærmtegl. Tagsten kan benyttes til at give nybyggeri et nyt og innovativt look, men indtil videre er det især ved facaderenovering, hvor løsningen viser sin berettigelsse.

Potentialet er stort, især de mange gamle fabrikker og bygninger, der i øjeblikket bliver lavet om til boliger og kontorer, på disse bygninger kan man opføre en konstruktion til beklædningen, hvor der er afsat plads til efterisolering, hvorefter det er enkelt at placere tagstenene på lægterne. På den måde behøver man ikke bygge en helt ny ydermur. Løsningen koster således kun ca. 1/3 af en traditionel opmuret væg.

Herhjemme har projekterende, bygherrer og arkitekter vist betydelig interesse for løsningen, da der er penge at spare. Samtidig giver det nye arkitektoniske muligheder med flere farver, nuancer og strukturer. Mange lægger slet ikke mærke til, at der bliver bygget med tagsten til facaden.

Se vores beklædningstegl her.

 

 

 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker