Murstensinspiration for august

Mursten: EW2403 Gråklit

 

Gråklit – inspireret af klitlandskabet i Thy 

Denne måneds inspiration tager udgangspunkt i vores nye brungrå mursten Gråklit, som er udviklet med inspiration fra klitlandskabet i Thy - fra forstrandens sandklitter til indlandets klitheder, hvor vegetation kæmper med vandet og vinden. 

Vores arkitekt- og entreprenørkonsulent René Lemming viser her, hvordan du med fordel kan kombinere den blødstrøgne mursten Gråklit med vores øvrige sortiment.


 

En del af Thy-serien

Til august måneds inspiration har jeg bygget inspirationen til valg af mursten op omkring en af de ”nye drenge i klassen”, nemlig EW2403 Gråklit, der siden lanceringen i april hurtigt er kommet i spil til flere store byggeprojekter.

Gråklit er altså blandt vores nye tiltag af de mørke og grålige mursten med effekt af engobering i lodrette skrab.

Med sine brungrå toner opnår Gråklit dermed meget stor variation af udtryk, som gør, at murstenen både kan stå alene, men også fint indgå i samspil med andre, som jeg i dette inspirationsoplæg vil komme med forslag til.

Gråklit er desuden en del af vores Thy-serie, der består af en af vores bestsellere EW2169 Cold Hawaii og den anden nye mursten i serien, nemlig EW2137 Stenbjerg.

      

Hvilke mursten komplementerer Gråklit?

Øverst ...
har jeg valgt EW2162 Avignon med tanke på mønstermurværk, som flere byggerier gerne måtte forsødes med. Avignon kan med sit lidt sarte look netop tilføre dette spil for den visuelle del og vil dermed stå i en skøn samlet facadebearbejdning med Gråklit.


Til venstre ...
matches der op på den visuelle del med en engobering med det lodrette skrab. Her frembringer EW2284 Terracotta samhørighed med Gråklit og tilfører en spændende og udfordrende sammensmeltning. Et vovet match, som også kræver den rette fuge eller to forskellige fuger.
Til højre ...
har jeg placeret EW2414 Patina, som med sin rolige variation af varme rødbrune farvenuancer fint matcher op med Gråklit og dermed fungerer som en behagelig modvægt for det visuelle udtryk. Patina murstenen er ved flere opførte projekter blevet anvendt som vrangvendt i facader, da dens farvenuancer og lægtemærke struktur giver endnu mere spil til facaden.

Nederst ...
har jeg foreslået EW2478 Brown Devil. Murstenen Brown Devil kan med sine mørkebrune farver samt sit næsten glaserede look på nogle af stenene tilføre en anden positiv dimension i sammenspillet med Gråklit. Personligt synes jeg, at her er et godt match i form af den respekt, som stenene fortsat frembringer for hinanden ved en rolig facade.


 

School Building in Copenhagen, Facing Brick - 2.4.78 Brown Devil


 

Skal vi mødes i vores showroom?

Book et møde med mig i vores showroom på Frederiksberg. Jeg viser dig gerne vores verden af tegl.

Fire nye mursten i sortimentet

Har du set vores fire nye blødstrøgne mursten, som er i familie med nogle af vores populære eksisterende mursten?
 

LESS. En mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%.

Sådan har vi skabt fremtidens mursten. 
 

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker