Mursten, tagsten og beklædningstegl skaber harmoni mellem landskab og arkitektur i Skovstykket nær Kelleris Hegn

Brick: EW0109 Hvid Marmor - EW2169 Cold Hawaii - EW2294 Terracotta Coal - EW2403 Gråklit | Roof: Datura rustik engoberet | Cladding: URBAN L Frederiksberg | Skovstykket Kelleris

3D: Danielsen Architects

 

I idylliske omgivelser mellem enge og Øresund i Nordsjælland skyder det nye kvarter Skovstykket frem. Med respekt for naturens forløb opføres kvarterets fire klynger med et udvalg af vores beklædningstegl, tagsten og mursten i farver, der spejler naturen. Det naturskønne kvarter er tegnet af Danielsen Architecture og Danielsen Urban Landscape.

 

Fascinationen af det naturskønne område omkring Kelleris Hegn nær Kvistgård i Nordsjælland er ikke til at tage fejl af. Lokale og besøgende er tiltrukket af det blå og grønne landskab i Helsingør Kommune. Søerne, engene og skovområderne, vandløbene og selvfølgelig alle kystområderne langs Øresund står i skarp kontrast til byens larm og føles som åndehuller i en travl hverdag.

I midten af det frodige område opføres Skovstykket, der består af fire klynger med ca. 190 boliger i varierende type og størrelse, herunder rækkehuse og etageboliger.

Fra begyndelsen har det været essentielt for Danielsen Architecture at skabe et kvarter, der tilpasser sig omgivelserne og opføres i pagt med naturen. Det fortæller Lise Bækgaard, der er arkitekt og partner hos Danielsen Architecture:

- Kvarterets fire klynger varierer i udtryk, men centrerer sig alle om fællesarealerne. Klyngerne tilpasses det naturlige terræn, samtidig med at der tages højde for bevaringsværdige landskabselementer, såsom diger og eksisterende beplantning i de grønne kiler mellem byggefelterne, forklarer hun og fortsætter:

- Naturlige sigtelinjer, stiforbindelser, torve, frodige samt blå rekreative arealer fletter kvarteret sammen og resulterer en naturnær helhed med fokus på fællesskaber med fredskoven som nærmeste nabo.

    

"Vi opfører både med udvalgte kombinationer af mursten og anvender beklædningstegl til enkelte bygninger. Variationen tilfører en sjælden individualitet til kvarteret og giver oplevelsen af at bevæge sig rundt i en lille by."

Lise Bækgaard
Arkitekt og partner hos Danielsen Architecture

    

Blødstrøgne mursten i jordtoner

Kvarteret repræsenterer i sin helhed et eksempel på en ny naturbaseret udvikling, der skaber en indbydende og grøn bydel for såvel beboere som besøgende. Danielsen Architecture har haft fokus på at udvælge de helt rigtige nuancer af mursten til projektet, og arkitekterne har valgt fire blødstrøgne mursten i farver, der spejler landskabet.

Det drejer sig om Cold Hawaii, Terracotta Coal, Hvid Marmor og Gråklit, der med sine lysegule over grålige til rødlige nuancer tilføjer murstenene en naturlig variation til hver enkelt bolig, fortæller Lise Bækgaard:

- Vi har arbejdet med jordtoner, der naturligt integreres i omgivelserne. De blødstrøgne mursten i grå og varme nuancer harmonerer godt med alt det grønne, der omgiver bygningerne – både beplantningen og de store, gamle træer.

   

EW2169 Cold Hawaii

Sandfarvet blødstrøgen mursten med hvide og grå nuancer. Cold Hawaiis farver er inspireret af brusende bølger, der slår ind over sandstranden. Murstenen Cold Hawaii er naturligvis opkaldt efter surferparadiset på den jyske vestkyst.

EW0109 Hvid Marmor

En hvid blødstrøgen mursten med grålige nuancer. Hvid marmor er med sin silkematte overflade og rolige spil i hvide og grå nuancer en elegant mursten. Opmur Hvid marmor med en matchende lys fuge for et enkelt udtryk.

EW2294 Terracotta Coal

En rød blødstrøgen mursten med hvide nuancer og kulpåbrændinger. Terracotta Coal er et af de nyeste medlemmer i familien og vi er vilde med de mange varme farvenuancer, der opstår, når kullet møder murstenen.

EW2403 Gråklit

En brungrå blødstrøgen mursten med grå og mørkere nuancer. Gråklit er udviklet med inspiration fra klitlandskabet i Thy, fra forstrandens sandklitter til indlandets klitheder, hvor vegetation kæmper med vandet og vinden. Gråklit kan opmures med både en lys og en mørk fuge.

   

Med tagsten og beklædningstegl tilføres facadearkitekturen individualitet

Netop fordi Skovstykket er beliggende i så vilde naturomgivelser, har det for arkitekterne handlet om at etablere et moderne beboelsesområde, der ikke står i for skarp kontrast til den kurvede natur. Derfor har arkitekterne valgt at kombinere vores blødstrøgne mursten og vores beklædningstegl URBAN L Frederiksberg.

- For at bryde den monotone facadearkitektur og tilføre en følelse af individualitet, forskyder vi facadelinjen flere steder i bebyggelsen, hvilket giver bygningerne dybde og karakter, fortæller Lise Bækgaard og uddyber:

- Vi opfører både med udvalgte kombinationer af mursten og anvender beklædningstegl til enkelte bygninger. Variationen tilfører en sjælden individualitet til kvarteret og giver oplevelsen af at bevæge sig rundt i en lille by.

Ligesom det gør sig gældende for facaderne, vil også bygningernes tage variere. Vores moderne og stilsikre tagsten Datura rustik Engoberet anvendes til de bygninger, der får sadeltag:

- Ved at kombinere sadeltag, flade tage og en lodret opdeling af facaden har vi formået at skabe et bygningsvolumen, der tilpasser sig en mere menneskelig skala på gadeplan. Det skaber indtrykket af en bebyggelse bestående af flere enkeltejendomme og tilføjer diversitet til kvarteret, pointerer Lise Bækgaard.

Noget, der også bidrager til diversiteten i kvarteret, er fælleshuset, der ligger lige ned til en central bydelssø. Huset beklædes nemlig med trælameller, der står godt til de øvrige huse, men stadig har en helt anden karakter.

Datura rustik engoberet

Datura tagstenen er en helt igennem moderne og stilsikker tegltagsten. Farverne og den smukke overflade er som skabt til moderne arkitektur. Resultatet er et stilrent tag med elegance og karkakter. Datura tagstenen er perfekt til de mindre tage og er en falstagsten, som er nem at oplægge.

URBAN L Frederiksberg

URBAN beklædningstegl kan benyttes på både tag og facade. Vores beklædningstegl er fremstillet af 100 procent rent ler, er særdeles robuste og kræver intet vedligehold. Systemet er genanvendeligt.

URBAN L Frederiksberg er en stilfuld beige beklædningstegl.

L-profilen er en slank profil med en tydelig horisontal struktur. Teglens overflade er ru og bidrager til et varieret farvespil i facaden gennem lys og skygge.

Plads til den vilde natur

Den omfattende naturintegrering præger alle dele af Skovstykket, og det viser sig, at landskabets ujævnheder ikke kun giver udfordringer, men også fordele for det færdige byggeri, fortæller Lise Bækgaard:

- Vi har jo arbejdet med et kuperet terræn, hvilket har vist sig at være fantastisk, fordi det giver mulighed for, at nogle af boligerne kan bygges ind i landskabet. Det betyder, at vi kan skabe fine vejforløb og små nicher, forklarer hun og afslutter:  

- Vi har arbejdet målrettet for at integrere så meget vild natur som muligt. Overordnet har beplantningsarealerne karakter af overdrev med hjemmehørende græs og urter. Der differentieres mellem klippede plæner og uklippede enggræsser for at skabe plads til fælles rekreative aktiviteter i de grønne områder.


 

Information om Skovstykket, Helsingør Kommune

Projektets navn: Skovstykket
Bygherre: Nordstern A/S
Totalentreprenør: Nordstern A/S
Arkitekt: Danielsen Architecture
Landskabsarkitekt: Danielsen Urban Landscape
Produkter
Mursten:
EW0109 Hvid Marmor, EW2169 Cold Hawaii, EW2294 Terracotta Coal & EW2403 Gråklit
Tagsten: Datura rustik engoberet
Beklædningstegl: URBAN L Frederiksberg (L-profil)
Opført: Skovstykket forventes at stå færdigt slut 2023/start 2024


 


 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Nysgerrig på beklædningstegl?

Beklædningstegl er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look Vores søsterselskab Komproment specialiserer sig i facadebeklædning i tegl og skifer.

Tagsten

Wienerberger har over 120 års erfaring i at udvikle og fremstille tegltagsten og i dag forhandles tagsten hos vores søsterselskab Komproment, som har markedets bredeste sortiment af tagsten i tegl, skifer og beton.

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker