Bæredygtige produkter

Sustainability, baeredygtighed

 

Vores mursten, tagsten, beklædningstegl og belægningstegl er baseret på naturlige råmaterialer og står for innovativt byggeri, livskvalitet, vedvarende værdi og lang levetid.

Produkterne gennemgår omfattende test for så vidt angår deklarationer, certificeringer og EDP’er.

 

Bæredygtig produktstyring

Vores produktudvikling tager udgangspunkt i ønsket om at producere holdbare og innovative byggematerialer, som skaber værdi for vores kunders byggerier.

Det seneste skud på stammen er udviklingen af vores blødstrøgne mursten i serien LESS. Udviklingen af LESS tager udgangspunkt i ønsket om minimering af CO2 og samtidig en reduktion af leret, som er den naturlige råvare. Og det er lykkedes. Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90% sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

LESS kampagnebilleder

Lang levetid på mursten, tagsten, beklædningstegl og belægningstegl

Lang levetid er et vigtigt parameter, når det drejer sig om et byggemateriales bæredygtighed. Jo længere levetiden er, desto færre ressourcer skal der bruges på reparationer og nye byggerier, og desto mindre er materialets påvirkning på miljøet. Den miljøpåvirkning, der stammer fra teglets produktionsproces, er meget lav set over hele produktets levetid. Der er adskillige eksempler på bygninger, der er opført med mursten og tagsten i tegl, som har stået i over 150 år.

Forskning og udvikling

Forskning og udvikling spiller en central rolle i vores virksomhed. Hos Egernsund Wienerberger er forskning og udvikling styret centralt, men de fleste af de opnåede resultater implementeres lokalt. Vi driver fem forskningscentre på tværs af Europa, hvert af dem med speciale i en bestemt produktgruppe. Al forskning udføres med bæredygtighed for øje. Vi anvender FEM (Finite Element Method) for at optimere produktionsomkostningerne, særligt indenfor tagsektoren.
 

Gratis: 3-i-1 bog til arkitekten om mursten

En bog om mursten med inspiration, kollektion og skitsedel i én og samme bog.

 

Bæredygtighed i Egernsund Wienerberger

Vi har en ambitiøs tilgang til bæredygtighed med klare målsætninger for vores klimaaftryk.

 

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

   


 

Sidste nyt om bæredygtighed

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om grønne produkter, bæredygtige projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker